A Back-to-School Quiz About Dogs - Dog Training Tips

Are your kids walking or riding their bikes to school? Do they play in the neighborhood and encounter dogs? With more than 4.7 million people being bitten by dogs each year, it's important that your children know what to do when they encounter unfamiliar dogs. Give them this quiz to prevent them from dog bites and keep them safe.

1.What should you do if a dog runs at you barking?

a.Run and hide

b.Yell for help

c.Stand totally still and cover your face with your hands


2.
When should you stay away from a dog?

a.When it is tied up or eating

b.When it has really big teeth

c.When it is laying in the sun


3.
Do dogs feel pain?

a.Yes

b.No

c.Only some dogs feel pain


4.
What should you do when you meet a new dog?

a.Stick your hand out for it to sniff you

b.Stand tall and still with your hands at your side and let the dog sniff you if it wants to

c.Run up and give it a big hug


5.
What should you do when a dog is eating?

a.Leave it alone

b.Eat your dinner with it so it will not be alone

c.Help feed it with your hands or a spoon


6.
Is it okay to tease a dog?

a.Yes, it can be fun

b.No, dogs have feelings too

c.Sometimes because some dogs like to be teased


7.
What should you do if a dog knocks you to the ground?

a.Fight back

b.Curl into a ball, cover your face with your hands and stay very still

c.Smack it lightly on the nose so that it will not do it again


8.
What should you do if you want to feed a treat to the dog?

a.Give it to the dog because dogs love treats

b.Ask the owner first and then let the dog lick the treat out of your hand

c.Ask the owner first and then toss the treat on the ground


9.
What is the best choice you can make if you are playing a game and your ball or Frisbee goes into another yard?

a.Run and get it as fast as you can before anyone notices

b.Send your friend, brother or sister to get it for you

c.Ask an adult to get it from the back yard


10.
What should you do if a dog is chasing you while you are riding a bike?

a.Pedal faster and yell at the dog

b.Turn around and try and get the dog back to its house

c.Stop your bike and stand still behind it

Correct Answers: 1 (C), 2 (A), 3 (A), 4 (B), 5 (A), 6 (B), 7 (B), 8 (C), 9 (C), 10 (C) 

Back to Training Tips

Bark Busters - A better way to a better dog
One of the World's Largest Dog Training Companies

Careers

Be part of one of the worlds largest dog training companies and join one of the fastest growing industries in the USA. Bark Busters has business areas available within the USA. You have the opportunity to join the growing Bark Busters Dog trainers community as we expand our areas across the USA. Achieve the prestige and rewards that come from owning a business you will love. Find out more

© 2017 All Rights Reserved Bark Busters North America LLC